Kip in witte wijn-roomsaus met groentegarnituur

110
Gemiddeld
Kip in witte wijn-roomsaus met groentegarnituur

Ingredienten

4
Personen

Kip in witte wijn-roomsaus

  • olijfolie
  • boter
  • 700 g kippendijen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 0.5 knolselderij
  • 200 g paddenstoelenmix
  • 1 bosje bladselderij
  • 3 takjes dragon
  • 150 ml room

Garnituur

  • 12 roseval aardappels
  • 200 g peultjes
  • 1 broccoli
  • 200 g haricots verts
  • 1 sjalot
  • 1 tl komijnzaad

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • serveerschalen

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Kip in witte wijn-roomsaus
Verhit een scheut olijfolie en een klontje boter in een koekenpan. Snijd de kippendijen in gelijke stukken en bak ze om en om in circa 6 minuten goudbruin.
Breng de kippendijen op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal ze uit de pan en bewaar afgedekt met aluminiumfolie.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in de pan van de kip en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat circa 3 minuten garen op laag vuur. Schenk de witte wijn en kippenbouillon erbij en breng al roerende aan de kook.
Schil en snijd de knolselderij in blokjes van circa 1,5 centimeter. Verhit olie in een andere koekenpan en bak de knolselderij kort. Scheur de paddenstoelen in grove stukken, voeg toe aan de pan met knolselderij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de knolselderij en paddenstoelen toe aan de pan met saus en laat dit tegen het kookpunt licht pruttelen.
Pluk en hak de bladselderij en de dragon. Roer de gehakte kruiden en de slagroom door de saus. Voeg circa 7 minuten voor het serveren de kip toe aan de saus.

Aardappels
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Tourneer de aardappels en kook ze in circa 10 minuten gaar.

Groentegarnituur
Rang de peultjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de uiteindes van de haricots verts af. Blancheer de groente in circa 3 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
Pel en snipper de sjalot. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de groente toe en breng op smaak met komijnzaad, een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Serveer de kip in witte wijn-roomsaus, aardappels en de groente in passende schalen. Thema: herfst

 

Kip in witte wijn-roomsaus met groentegarnituur
Geef je waardering
110