De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kalfspasteitjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Splits het ei en kluts het eigeel. Rol het bladerdeeg uit en steek er rondjes uit. Steek, met een kleinere steker, rondjes uit de helft van het uitgestoken bladerdeeg. Bestrijk de grote rondjes met ei en druk er, de met de kleinere steker uitgestoken bladerdeeg rondjes, op. Bestrijk de bovenkant met ei en bak de pasteibakjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kalflapjes in kleine stukjes.

30 min kooktijd
Kalfspasteitjes

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Splits het ei en kluts het eigeel. Rol het bladerdeeg uit en steek er rondjes uit. Steek, met een kleinere steker, rondjes uit de helft van het uitgestoken bladerdeeg. Bestrijk de grote rondjes met ei en druk er, de met de kleinere steker uitgestoken bladerdeeg rondjes, op. Bestrijk de bovenkant met ei en bak de pasteibakjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kalflapjes in kleine stukjes.

Verhit olie in een pan en bak het vlees in een koekenpan in circa 5 minuten goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Maak de champignons schoon, snijd ze in vieren en bak ze mee.Was en snijd de prei in ringen en bak de prei circa 5 minuten mee. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook. Smelt een klontje boter in een pan. Fruit de uien en knoflook en roer de bloem erdoor. Gaar de roux, al roerende met een houten pollepel, tot de roux vet loslaat. Schenk de bouillon, al roerende, beetje bij beetje bij de roux. Voeg vervolgens de room toe en breng de ragout al roerende aan de kook. Roer het vlees en de groente erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Snijd het binnenste rondje van het ragoutbakje er met een scherp mes uit en schep de ragout erin. Garneer met bieslook.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker