Impressive hamburger

13
Gemiddeld
Impressive hamburger

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
2 uur en 45 minuten totale tijd

Baconnaise
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en meng het bakvet met de olijfolie. Laat het geheel afkoelen. Meng in een blender de eidooiers met het sap van de limoen en de mosterd. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe en voeg terwijl de blender draait beetje bij beetje de baconolie toe. Schep de baconnaise in een kom, hak de krokante bacon heel fijn en meng dit door de baconnaise. Laat de baconnaise in de koelkast minstens 2 uur op smaak komen.

Impressive hamburger
Pel en snipper de helft van de rode ui. Maak de avocado schoon en prak fijn met een vork. Meng voor de guacamole de avocado met de ui, sriracha en het sap van een halve limoen en breng op smaak met een beetje zout. Verhit een grillpan.
Pel en snijd of rasp de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in stukjes. Snijd de korstjes van het brood, snijd het brood in stukjes en meng met de melk tot een redelijk dikke pap. Het brood moet nog net te kneden zijn. Roer het zout, de knoflook, versgemalen peper, ketchup en de worcestersaus erdoor. Meng het gehakt en de lente-uitjes erbij en kneed het geheel losjes door elkaar. Kneed niet te veel anders wordt de burger te stevig.

Maak van het gehakt 4 gelijke delen en maak hiervan een losse bal die je vervolgens zachtjes plat drukt naar een schijf van 2 centimeter dik. Maak in het midden een kuiltje van een halve centimeter diep zodat de burger bij het garen niet krom trekt. Gril de burgers rondom in de grillpan tot ze lekker bruin van buiten en net gaar van binnen zijn. Leg de kaas op de hamburgers en dek af met een stuk aluminiumfolie, zodat de kaas wat smelt. Haal de hamburgers uit de pan, leg ze op een bord en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten. 

Snijd de Italiaanse bollen open, besmeer ze met wat boter en rooster ze in de grillpan. Verhit de olie in een koekenpan, zet de ringen in de pan en breek de eieren erin. Dek af met een stuk aluminiumfolie en bak de eieren net gaar. Snijd de resterende ui in dunne halve ringen en snijd de ijsbergsla fijn.
Schep op het onderste gedeelte van de Italiaanse bol een lepel baconnaise en leg er ijsbergsla en rucola op. Leg de hamburger en de eieren erop en schep rondom de eidooier de guacamole. Verdeel de uienringen en de jalapeño’s erover en zet het kapje van het brood er schuin tegenaan.

Ingredienten

4
Personen

Baconnaise

  • 12 plakjes gerookte bacon
  • 120 ml fruitige olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 0.5 limoen
  • 1 tl Dijonmosterd

Impressive hamburger

  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 tl sriracha
  • 0.5 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 sneetjes wit brood
  • 150 ml halfvolle melk
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl peper
  • 1.5 el ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 800 g rundergehakt
  • 8 plakken gerookte kaas
  • 4 italiaanse bollen
  • 20 g boter
  • 4 eieren
  • 2 el plantaardige olie
  • 0.25 krop ijsbergsla
  • 35 g rucola
  • 2 el gesneden ingelegde jalapeño's

Extra nodig

  • keukenpapier
  • blender
  • 2 grillpannen of een grillplaat
  • aluminiumfolie
  • koekenpan
  • 4 bakringen met een doorsnede van ca 10 cm
Impressive hamburger
Geef je waardering
13