Verwarm de oven met grill op 220°C
We beginnen met het marineren van de groente:
Ris de blaadjes van de tijm en snijd ze fijn.
Pel en hak de knoflook.
Snijd de citroen door de helft en pers uit in een kom.
Meng de tijm, knoflook en een flinke scheut olijfolie in de kom.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de courgette in plakken van circa 1 cm dik.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
Pel de ui, snijd in vieren en maak de laagjes los.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Meng alle groente met het oliemengsel.
Nu gaan we appelcompote maken:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes.
Breng de stukjes appel met 2 eetlepels suiker, 100 ml water en een kaneelstokje aan de kook.
Zet het vuur lager en leg de deksel op de pan.
Stoof de appels in circa 10 minuten zacht.
Verwijder het kaneelstokje en roer door.
We gaan verder met het bakken van de aardappelschijfjes:
Verhit een scheut olie in een koekenpan.
Bak de aardappelschijfjes krokant in circa 10 minuten.
Breng op smaak met cajun kruiden, zout en peper.
Tot slot gaan we sjasliek rijgen en in de oven gaar maken:
Prik afwisselend de gemarineerde groente aan de satéprikkers.
Leg de spiesen op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie.
Grill de groente in circa 10 minuten gaar.
Draai af en toe om en bestrijk met extra olie.
Meld je aan en praat mee