De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoomde tongschar met miso-saus

Maak indruk op je vrienden met dit heerlijke visgerecht met een Aziatische touch.

30 min (voor)bereidingstijd
Gestoomde tongschar met miso-saus

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Aubergines
Snijd de aubergines in plakken van circa 3 millimeter dik.

Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de aubergines op laag vuur tot ze licht kleuren. De aubergines zullen (net als een spons) de olie al snel opzuigen. Voeg dan een scheutje bouillon toe en herhaal dit zodra de aubergine de bouillon weer heeft geabsorbeerd. Ga hier mee door tot de aubergine in circa 7-8 minuten gaar is.

Breng ze op smaak met een beetje zeezout en peper uit de molen.

Misosaus
Roer miso, sojasaus en de rijstwijn door elkaar. Roer hier lauw water door tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Bimi
Snijd een klein stukje van de onderkant van de stelen. Blancheer de bimi in circa 1 minuut beetgaar in kokend water met zeezout. Spoel direct af met koud water en leg ze op keukenpapier.

’s Avonds afmaken

Gestoomde tongscharfilets
Haal het buitenste stugge blad van de citroengras, plet de stengels met de onderkant van een pan of deegroller en trek deze wat uit elkaar. Snijd de gember in dunne plakken. Vul het stoommandje met gewassen takken rozemarijn, citroengras en gember. Leg hier de tongscharfilets op.

Breng in een pan (waar het stoommandje op past) een laagje water aan de kook met een theelepel zeezout. Zet het vuur op de laagste stand of waakvlam.

Zet het stoommandje op de pan en laat de vis in circa 7 minuten gaar stomen tot ze net niet meer glazig zijn.

Bimi
Verwarm een bakpan met iets olijfolie en roerbak de bimi zonder al te veel te laten kleuren.

Opmaak bord
Verdeel 5 plakjes aubergine over het bord. Leg twee visfilets half op een plakje aubergine zodat ze schuin liggen. Leg de bimi op de andere plakjes aubergine, zodat deze ook schuin liggen. Lepel de misosaus er langs.
 

 
Oostenrijkse traditionele Gemischter Satz


De Gemischter Satz is een heel specifieke, traditionele wijn uit Oostenrijk. Deze wijn komt oorspronkelijk uit de regio Wenen, maar wordt nu ook op andere plaatsen in dit mooie wijnland gemaakt.
Deze “gemengde” wijn bevat minimaal 3 verschillende druivenrassen, maar soms ook wel 15. De druiven worden samen geoogst en samen tot wijn gemaakt en dat is uniek. Normaal wordt er per ras geoogst en gevinifiëerd. Daarna gaat de wijnboer eventueel “mengen”.
De oeroude traditie heeft van deze wijnen een minder strakke droge wijn gemaakt dan van bijvoorbeeld de Gruner Veltliner wijnen uit Oostenrijk.

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker