Gerstesoep met arganolie en anijszaad & tosti met vijgen en witte kaas

0
Makkelijk
Gerstesoep met arganolie en anijszaad & tosti met vijgen en witte kaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gerstesoep
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit ruim olijfolie in een hoge pan en bak de ui, knoflook en de gehele tomaat 10 minuten op laag vuur. Voeg de helft van het anijszaad toe. Snijd de tomaat fijn. Breng de gerst in een pan met water en zout aan de kook en kook op laag vuur in 20-30 minuten gaar. Besprenkel de gerstesoep met arganolie en bestrooi met de rest van het anijszaad. Breng op smaak met zout en peper.

Tosti met vijgen en witte kaas
Snijd het brood in punten. Scheur de punten open en bestrijk met olijfolie. Scheur de vijgen open en verkruimel de kaas. Beleg het brood met de vijgen en kaas, klap dicht en rooster in een tosti apparaat of op een grillplaat aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin tot de kaas licht gesmolten is.

Serveer
Serveer de gerstsoep met de tosti.

Ingredienten

4
Personen

Gerstesoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 tl anijszaad
  • 1 vleestomaat
  • 1.5 l water
  • zout
  • versgemalen peper
  • flinke scheut arganolie

Tosti

  • 0.5 panbrood
  • olijfolie
  • 6 halfgedroogde vijgen
  • 200 g Turkse witte kaas

Extra nodig

  • tosti apparaat of grillpan
Gerstesoep met arganolie en anijszaad & tosti met vijgen en witte kaas
Geef je waardering
0