De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepofte paprika’s en charmilla

Makkelijk en snel

30 min (voor)bereidingstijd
Gepofte paprika’s en charmilla

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gepofte paprika’s
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de steel en zaadlijsten en leg de paprika’s op een bakplaat. Pel en hak de knoflook grof. Besprenkel de paprika’s met olijfolie, strooi de knoflook erover en breng op smaak met de zoutflakes. Pof de paprika’s circa 20 minuten in de oven. Laat eventueel wat afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.

Bewaaradvies
Schep de paprika’s in gesteriliseerde afsluitbare potten. Zeef de olie die op de bakplaat ligt boven een kom. Schenk dit samen met de zonnebloemolie bij de paprika’s in de pot.

Charmilla
Mondeer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de bosui, ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de chilivlokken en zwarte peper toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de koriander fijn. Voeg de tomaten en koriander toe aan de pan (mocht de saus te dik zijn, voeg dan wat van het mondeervocht toe). Snijd de gepofte paprika’s in repen, voeg toe en bak kort mee.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker