Gepofte paprika’s en charmilla

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Gepofte paprika’s
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de steel en zaadlijsten en leg de paprika’s op een bakplaat. Pel en hak de knoflook grof. Besprenkel de paprika’s met olijfolie, strooi de knoflook erover en breng op smaak met de zoutflakes. Pof de paprika’s circa 20 minuten in de oven. Laat eventueel wat afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.

Bewaaradvies
Schep de paprika’s in gesteriliseerde afsluitbare potten. Zeef de olie die op de bakplaat ligt boven een kom. Schenk dit samen met de zonnebloemolie bij de paprika’s in de pot.

Charmilla
Mondeer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de bosui, ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de chilivlokken en zwarte peper toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de koriander fijn. Voeg de tomaten en koriander toe aan de pan (mocht de saus te dik zijn, voeg dan wat van het mondeervocht toe). Snijd de gepofte paprika’s in repen, voeg toe en bak kort mee.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte paprika's

  • 3 gele paprika's
  • 3 rode paprika's
  • 3 groene paprika's
  • 3 oranje paprika's
  • olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 tl zoutflakes
  • 500 ml zonnebloemolie

Charmilla

  • 4 pomodoritomaten
  • 2 bosjes bosui
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl zwarte peper
  • 0.5 bos koriander
  • 1 gepofte gele paprika
  • 1 gepofte groene paprika
  • 3 el olijfolie

Extra nodig

  • zeef
  • uitgekookte afsluitbare potten
Geef je waardering
4