De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde kokos-ananas

30 min kooktijd
Gegrilde kokos-ananas

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gegrilde kokos-ananas
Schil de ananas en snijd de ogen eruit. Snijd de ananas in plakken van circa 2 centimeter. Verwijder de kern van elke plak met een steker. Meng in een kom de kokosmelk, rasp en sap van de limoen en de rum. Leg de plakken ananas in het kokosmengsel. Maal de pimentkorrels met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer. Paneer de plakken ananas in de pimentsuiker en leg ze op de barbecue. Gril ze om en om tot de suiker gaat karamelliseren. Verwarm een koekenpan en rooster de geraspte kokos tot deze goudbruin is.

Dip
Verkruimel de bitterkoekjes boven de mascarpone. Voeg de suiker en de rum toe en meng alles goed door.

Serveren
Leg de plakken ananas op een bord. Lepel er de dip over en garneer met de geroosterde kokos.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker