De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken heilbotfilet met haricots verts-salade

Een heerlijk gerecht van heilbotfilet met zoetzure tomaatjes geserveerd met een haricots verts-salade.

30 min kooktijd
Gebakken heilbotfilet met haricots verts-salade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.

Haricots verts-salade

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de haricots verts en kook de bonen in circa 6 minuten beetgaar. Giet af, spoel koud en dep de bonen droog.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Leg een zeef op een kom en verdeel de uien over de zeef. Bestrooi de uien met zout en laat 5 minuten staan.
  • Breng water aan de kook en schenk het water over de uien om ze zoeter te maken. Laat de uiringen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de bonen met de ui en schaaf met de kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover.
  • Meng voor de dressing het sap van een halve citroen met de olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetjes zout en peper.

Heilbot met zoetzure tomaatjes

  • Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Snijd de heilbot in vier gelijke porties, bestrooi met een beetje zout en peper en wentel de vis door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de heilbot circa 3 minuten op één kant. Draai de vis om en bak de vis nog 1 minuut. Zet het vuur uit en laat de vis in de pan liggen.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en verwarm de tomaatjes en bosuitjes een minuut. Voeg de honing en balsamicoazijn toe en verwarm 1-2 minuten op hoog vuur tot de azijn verdampt is en de tomaatjes een beetje zacht geworden zijn.

Serveren
Meng de dressing door de salade. Verdeel de pasta over borden. Verdeel de tomaten over de pasta en leg de vis erop. Serveer de salade erbij. Snijd de overgebleven helft van de citroen in parten en serveer bij de vis.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker