De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

duitse apfel-schnitten

135 MIN
Duitse Apfel-Schnitten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Wel de rozijnen in de rum. Meng met de mixer de bloem, suiker, boter, ei, zout en de rasp van de citroenschil en kneed met de hand tot bal. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en beleg de bodem van de bakvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrijk met een laagje frambozenjam. Laat de deegbodem minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Cakelaagje
Roer de boter met de suiker, het ei en de rasp van de citroenschil los. Meng bloem, bakpoeder, amandelpoeder en kaneel met elkaar en roer door het botermengsel. Meng de melk erdoor en verdeel het beslag over de opgesteven bodem. Bestrooi met de rozijnen. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Halveer de appels en snijd ze in plakjes. Leg de appels dakpansgewijs op het cakelaagje en bak de appel-schnitten in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de appel-schnitten ermee.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker