Couscoustaart met rozenwater-kaneelsiroop

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

tot 45 minuten minuten totale tijd
Zoete couscoustaart
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water met het kaneelstokje, vanillemerg en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
Strooi de couscous in een kom en schenk het suikerwater eroverheen. Dek de kom af met plasticfolie en laat de couscous circa 4 minuten wellen. Laat de couscous vervolgens afkoelen. Smelt de boter en meng met de eieren en de gewelde couscous.
Prak de mozzarella en meng met de ricotta en de honing.

Vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Verdeel de helft van het couscousmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Schep het kaasmengsel over de couscous, verdeel hierover de resterende couscous en druk wederom stevig aan. Bak de taart in de oven in circa 20 minuten gaar.

Rozenwater-kaneelsiroop
Verwarm alle ingrediënten in een steelpan en laat circa 5 minuten koken.

Garnering
Rooster de pistachenoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.

Serveren
Haal de taart uit de oven, bedruip voor het serveren met de siroop en verdeel de noten erover. Snijd de taart in punten en serveer eventueel met een bol roomijs en Turks fruit.

Ingredienten

1
Porties

Zoete couscoustaart

  • 1 vanillestokje
  • 300 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el suiker
  • 200 g couscous
  • 120 g boter
  • 2 eieren
  • 180 g verse mozzarella
  • 250 g ricotta
  • 40 g honing

Rozenwater-kaneelsiroop

  • 180 ml honing
  • 100 ml water
  • 2 el rozenwater
  • 1 kaneelstokje

Garnering

  • 75 g gepelde pistachenootjes

Extra nodig

  • plasticfolie
  • springvorm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
1