De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscoustaart met rozenwater-kaneelsiroop

Couscoustaart met rozenwater-kaneelsiroop

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zoete couscoustaart
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water met het kaneelstokje, vanillemerg en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
Strooi de couscous in een kom en schenk het suikerwater eroverheen. Dek de kom af met plasticfolie en laat de couscous circa 4 minuten wellen. Laat de couscous vervolgens afkoelen. Smelt de boter en meng met de eieren en de gewelde couscous.
Prak de mozzarella en meng met de ricotta en de honing.

Vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Verdeel de helft van het couscousmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Schep het kaasmengsel over de couscous, verdeel hierover de resterende couscous en druk wederom stevig aan. Bak de taart in de oven in circa 20 minuten gaar.

Rozenwater-kaneelsiroop
Verwarm alle ingrediënten in een steelpan en laat circa 5 minuten koken.

Garnering
Rooster de pistachenoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.

Serveren
Haal de taart uit de oven, bedruip voor het serveren met de siroop en verdeel de noten erover. Snijd de taart in punten en serveer eventueel met een bol roomijs en Turks fruit.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker