Bospeendip
Snijd het loof van de bospeentjes en leg ze samen met de knoflook op aluminiumfolie. Bestrooi met de korianderzaadjes, een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met wat olijfolie. Verpak de bospeentjes in de aluminiumfolie en pof ze circa 20 minuten op de bbq. Open de folie en laat ze nog circa 5 minuten op de bbq liggen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan circa 2 minuten goudbruin. Verwijder de velletjes van de knoflook en indien nodig ook de schil van de bospeentjes. Rasp en pers de limoen boven de bospeentjes en knoflook. Prak in een schaal de bospeentjes en knoflook fijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bestrooi met de sesamzaadjes en besprenkel met wat olijfolie.
Kousenband-zoetzuur
Breng het water, azijn, suiker, steranijs, korianderzaadjes en de knoflook aan de kook. Snijd de rode peper in fijne ringetjes. Snijd de kousenband in stukjes. Snijd kleine roosjes van de bloemkool. Voeg de groente toe aan het zoetzuur, laat circa 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat rustig afkoelen.
Tip: bewaar de kousenband-zoetzuur in een afgesloten pot en binnen twee weken wordt dit atjar van kousenband.
Een heerlijke dip met bospeen gerserveerd met zoetzure kousenband.
0 reacties