De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bospeendip en kousenband-zoetzuur

Een heerlijke dip met bospeen gerserveerd met zoetzure kousenband.

30 min kooktijd
Bospeendip en kousenband-zoetzuur

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bospeendip
Snijd het loof van de bospeentjes en leg ze samen met de knoflook op aluminiumfolie. Bestrooi met de korianderzaadjes, een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met wat olijfolie. Verpak de bospeentjes in de aluminiumfolie en pof ze circa 20 minuten op de bbq. Open de folie en laat ze nog circa 5 minuten op de bbq liggen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan circa 2 minuten goudbruin. Verwijder de velletjes van de knoflook en indien nodig ook de schil van de bospeentjes. Rasp en pers de limoen boven de bospeentjes en knoflook. Prak in een schaal de bospeentjes en knoflook fijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bestrooi met de sesamzaadjes en besprenkel met wat olijfolie.

Kousenband-zoetzuur
Breng het water, azijn, suiker, steranijs, korianderzaadjes en de knoflook aan de kook. Snijd de rode peper in fijne ringetjes. Snijd de kousenband in stukjes. Snijd kleine roosjes van de bloemkool. Voeg de groente toe aan het zoetzuur, laat circa 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat rustig afkoelen.

Tip: bewaar de kousenband-zoetzuur in een afgesloten pot en binnen twee weken wordt dit atjar van kousenband.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker