Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verbrokkel de kaas en snijd de vijgen in stukken. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Meng met een garde het zout erdoor. Mix in een andere kom de eieren met de karnemelk. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op het hoogste stand. Schep de stukjes kaas en vijg door het beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in circa 25 minuten net gaar.
Rode portcrème
Zorg dat de boter op kampertemperatuur is. Kook de rode port met de honing in tot er nog 2 eetlepels over zijn. Klop de boter met het zout rustig met de “bisschop” luchtig. Dit duurt minstens 10 minuten. Als je geen keukenmachine hebt, gebruik dan een mixer. Voeg als laatste de rode port toe. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
Garnering
Schep de rode portcrème in een spuitzak met een kartelmondje en spuit een mooie rozet de op cupcakes. Snijd de vijgen in partjes en schil de bleekselderij en snijd in stukjes. Garneer met walnoten, vijgen en bleekselderij.
0 reacties