Crema di ricotta al caffé
Meng de ricotta met de oploskoffie, suiker en amaretto en roer goed door met een garde. Rasp de pure chocolade en meng voorzichtig met de crème.
Verdeel de crème over glazen en zet circa 1 uur in de koelkast.
Biscotti regina
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng de saffraan met de melk. Kneed de bloem, boter, suiker, ei, gist en de saffraanmelk tot een soepel deeg. Laat het deeg onder een theedoek circa 10 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot een lange pil en snijd in stukken van circa 6 centimeter lang. Rol de deegpillen door de sesamzaadjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Zet de oven op 160 ºC en bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Garneer de crema di ricotta al caffé met munt en serveer de koekjes ernaast. Rasp eventueel nog wat chocolade over de ricotta.
Tip: serveer echte Italiaanse koffie bij het dessert. Je hebt daar 100 gram espresso koffiemaling en een caffetière voor nodig.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties