Aspergesalade met salsa romesco

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Salsa romesco
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de amandelen circa 4 minuten. Snijd de tomaten in grove stukken. Pel de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijst. Maal de amandelen, tomaten, knoflook en peper in de staafmixer of tjobe tot een grove saus. Breng op smaak met de rode wijnazijn en de olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde asperges
Snijd de onderste 3 centimeter van de asperges. Leg een paar asperges naast elkaar en rijg er twee satéstokjes door, zodat je de asperges makkelijk kan omdraaien op de bbq. Gril de asperges op de bbq om en om in circa 4 minuten gaar. Snijd de asperges in stukjes. Snijd de onderkant van de little gem en maak de blaadjes los. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de asperges en little gem over een grote schaal. Lepel hier de salsa romesco over.

Ingredienten

4
Personen

Salsa romesco

  • olijfolie
  • 100 g amandelen
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el rode wijnazijn
  • 75 ml olijfolie

Aspergesalade

  • 2 bossen groene asperges
  • 6 kropjes litte gem
  • 125 g cherrytomaatjes

Extra nodig

  • staafmixer of tjobe (vijzel)
  • barbecue
  • grote schaal
  • satéprikkers
Geef je waardering
6