Drink water voor het slapen gaan

Je lichaam droogt langzaam uit als je aan het drinken bent. De gouden tip is daarom: drink voor ieder glas alcohol een glas water. Zo zorg je ervoor dat je niet uitdroogt en houd je het in balans. Zorg dat je voor het slapen gaan minimaal een liter water drinkt. Hierdoor is je hele lichaam tijdens je nachtrust gehydrateerd. Maar drink niet té veel. Wist je dat je van een grote hoeveelheid water een watervergiftiging kan oplopen? Als je 1,5-2 liter per dag aanhoudt, zit je sowieso goed.

Drink de volgende ochtend water of kokoswater. In kokoswater zitten namelijk natuurlijke suikers die goed zijn tegen misselijkheid.

Vermijd medicatie

Veel mensen hebben tijdens een kater veel last van hoofdpijn. Waar grijp je dan vaak naar? Een paracetamolletje. Het slikken van paracetamol heeft nog een andere bijwerking als je een kater hebt. Als je namelijk een paracetamol slikt heeft je lever even de tijd nodig om dit te verwerken. Hierdoor wordt je hoofdpijn een stuk minder maar in de tussentijd heeft je lever niet de tijd gehad om de alchohol af te breken. Hierdoor stel je de kater dus alleen maar uit.

Eet vet in de ochtend

In de ochtend is een deel van de alcohol in je lichaam nog niet verteerd. Door vet te eten in de ochtend kan je dit proces een klein beetje versnellen. Het vet dat je eet gaat namelijk tegen de maagwand zitten, hierdoor wordt de alcohol sneller en beter opgenomen waardoor het proces iets korter duurt.

Eetlepel suiker voor het slapen

Dit klinkt misschien heel vies en raar maar het schijnt te helpen. Na het drinken van alcohol heeft je lichaam geen stimulans om energie aan te maken. Dit zorgt ervoor dat je je slecht en energieloos voelt. Door het nemen van een eetlepel suiker heeft je lichaam glucose genoeg om je de volgende ochtend minder slecht te laten voelen.

Vermijd pittig eten en drink cola

Je maag heeft na je nachtelijke avonturen al genoeg te verduren. Om dan ook nog pittig te gaan eten heeft je maag een dubbele dosis te verwerken. Het drinken van cola zorgt ervoor dat je maag rustig wordt. Cola neemt de misselijkheid weg maar drink het ook met mate, cola droogt namelijk uit.