In het buitenland spotten we 'm al op de kaart: de espresso-tonic. Wellicht niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar de verfrissende citrussmaak van de tonic samen met de bittere koffie blijkt een onverwachte match te zijn waar we spontaan de polonaise voor in willen zetten.

Funky iced-americano

Waar het op lijkt? Zeg: de meer verfrissende versie dan de iced-latte en een meer funky versie op de iced-americano door de toevoeging van bruisend tonicwater. Maar ga dat vooral zelf uitproberen.

Espresso-tonic

Inmiddels zien we 'm hier en daar in Nederland op het menu. Mocht de plaatselijke koffiewinkel 'm nog niet verkopen (tip van ons: ga dat vooral wel doen) - dan maak je 'm in een handomdraai thuis. Wat hebben we nodig voor het zomerdrankje van 2021? Een hoog glas, ijsblokjes, 200 ml tonicwater en een dubbele shot espresso.

Zet een dubbele espresso in een apart glas en laat even afkoelen. Vul een hoog glas met ijsblokjes en het tonicwater en giet hier de dubbele espresso overheen. Doe je het in deze volgorde, zul je zien dat er een prachtige crèmalaag op je drankje verschijnt. Proost!