Niet geheel verrassend is poedersuiker precies wat het belooft te zijn: suiker dat zo fijn is gemalen dat het poeder is geworden. Er wordt echter nog wel wat maïzena of rijstmeel aan toegevoegd, omdat poedersuiker zonder deze toevoeging het vocht uit de lucht absorbeert en papperig kan worden.

Lees ook: Maak bokkenpootjes met je zelfgemaakte poedersuiker >

Het onhandige van poedersuiker is dat je vaak blijft zitten met een halfvolle bus, of juist 2 bussen nodig hebt om koekjes mee te maken. Maar het is heel makkelijk om zelf poedersuiker te maken en het enige wat je nodig hebt is kristalsuiker, maïzena, een blender of keukenmachine, een kom en een zeef.

Zo maak je zelf poedersuiker

  • Meng kristalsuiker en maïzena in de blender of keukenmachine. De verhouding is ongeveer 1 eetlepel maïzena per 200 gram suiker.
  • Zet de blender of keukenmachine aan en maal alles tot een poeder.
  • Zeef de poedersuiker boven een kom. Zo haal je eventuele klontje eruit en daarna kun je aan de slag gaan met je zelfgemaakte poedersuiker.