René en Tiny Scheepers bakken en verkopen al 35 jaar lang oliebollen. Maar dit jaar bakken ze niet alleen voor hun vaste klanten. Ook de klanten van Voedselbank Breda zijn van harte welkom én mogen gratis twee oliebollen mee naar huis nemen. ''Je hebt hierbij de keuze uit oliebollen en krentenbollen, met of zonder suiker'', vertelt René aan RTLNieuws

Armoede

Dit is niet de eerste keer dat de familie Scheepers zich inzet voor de medemens. In 2012 bakten de familie Scheepers voor ruim 300 gezinnen bruine bollen. Het aantal gezinnen voor deze actie is inmiddels meer dan verdubbeld! "Ik ben zelf met het idee naar de voedselbank gegaan, omdat ik graag wat wilde doen voor andere mensen", zegt René. "Dit jaar wilde ik het nogmaals doen om de armoede in Nederland aan het licht te brengen." 

Oproep

René hoopt veel mensen de komende tijd te mogen ontvangen. Daarbij hoopt het stel ook dat andere mensen deze dagen meer aan hun medemens zullen denken. "Kijk wat meer naar elkaar om, er zijn genoeg mensen die het moeilijk hebben."  

Het stel deelt tot en met 15 december gratis oliebollen uit bij winkelcentrum Heksenwiel in Breda-Noord. Let op: de gezinnen die aanspraak hebben op de gratis oliebollen hebben een speciale bon in de brievenbus ontvangen.

Zelf aan de slag? Maak de lekkerste oliebollen met het recept van Rudolph van Veen. 

Rudolph’s ultieme oliebollen

Rudolph’s ultieme oliebollen

Bekijk