De ultieme hartige taart voor de zomer

Eens wat anders dan een hartige taart met zalm en spinazie of een quiche lorraine. Vandaag presenteren we een hartige tomatengalette. Simpel, lekker en de plakken tomaat zien er als topping ook nog eens prachtig uit.

Amerikaans food platform Bon Appetit schreef er al eerder over: ,,van alle nieuwe recepten die we dit jaar voor het tomatenseizoen hebben ontwikkeld, is er één die eruit springt: senior food editor Andy Baraghani's nieuwe tomaat-en-knoflookgalette. We zijn overweldigd door foto's van onze lezers op Instagram.''

Wat is een galette?

Een galette is een open taart die met allerlei ingrediënten gevuld kan worden. Je herkent de taarten aan hun slordig dichtgeslagen deegranden. Eerder deelden we al een najaarsrecept voor een pompoengalette met salie. In de zomer verruilen we de pompoen echter voor tomaten. 

Belangrijk voor het maken van een tomatengalette is dat je de tomaten van te voren zout. Zo schrijft Bon Appetit: ,,door de tomaten van tevoren te zouten, onttrek je een deel van het vocht. Dit zorgt ervoor dat de tomaten karamalliseren in de oven en de bodem niet sompig wordt.''

Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Hieronder vind je de receptvideo.