Spek of bacon?
First things first: wat is het verschil tussen bacon en spek? Bacon, de in Amerika bekende versie van spek wordt gesneden uit de karbonadestrook van het varken. Hierdoor is het minder vet dan spek dat afkomstig is uit de buik van het varken. Nu dat is opgehelderd: wat je ook bakt, met deze tips doe je dat het best!
Spek of bacon bakken in de pan:
- Haal de bacon/spek uit de koelkast en laat minimaal vijf minuten op temperatuur komen. Zo keert het vet terug naar zijn natuurlijke staat en is het beter te bereiden.
- Laat de bacon/spek samen met de pan op middelhoge temperatuur komen. Zo voorkom je verschroeide delen.
- Leg genoeg bacon/spek in de pan om een vetlaag te creëren, maar zorg dat de plakken elkaar niet overlappen. Alleen zo creëer je een egaal resultaat.
- Neem de tijd om bacon te bereiden. Het vocht dat in de bacon zit moet kunnen verdampen om knapperig te worden. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de plakken.