Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Bij Mama D’s staat onderaan op de menukaart iets bijzonders: het ‘mijn vriendin heeft geen honger’-supplement. Voor slechts 4,25 dollar (3,75 euro) kun je extra frieten, kippenvleugeltjes of kaasstengels voor je date bestellen, zodat je zelf ook verzadigd de eettafel verlaat.

Gebeden

Een klant van het restaurant deelde vrijdag een foto van het menu op Facebook en daar ging het in een mum van tijd viral. Inmiddels is de post al meer dan 20.000 keer gedeeld en zijn er duizenden mensen in getagd. ,,Mijn gebeden zijn verhoord”, schrijft iemand. ,,Dit restaurant weet wat het doet.”
 

Kritiek

Af en toe struikelt er iemand over het gender-vooroordeel of wordt de schrijver ‘een vrouwenhater’ genoemd en het bericht ‘heel fout’. Maar ook die mensen kunnen het vaak toch niet laten om mee te lachen. Bijvoorbeeld als ze het probleem en deze oplossing breder trekken: ,,Wij ouders weten dat het eigenlijk een ‘mijn kind heeft geen honger’-supplement zou moeten zijn en dat de bestelling dan gewoon verdubbeld zou moeten worden.”

Hoewel we de kritiek hier begrijpen, zien ook wij het nut wel in van zo'n (iets minder seksistische variant) mijn-tafelgenoot-heeft-geen-honger-supplement. Wie weet vinden we het na dit viral voorbeeld ook op de Nederlandse menukaart.