Parts Unknown groeide uit tot een wereldbekende serie met 25 Emmy nominaties, waarvan er 5 werden gewonnen. De serie was een opvolging op No Reservations, maar ging duidelijk een andere richting op. "We wilden ons meer focussen op interessante verhalen, locaties en mensen en niet alleen vanuit eten denken," aldus Zweig. “Hierdoor kon de show uiteindelijk groeien tot wat het nu is."

Eten en drinken verbroedert

"Het was vooral Tony die wilde dat we ons bezighielden met grotere, belangrijkere problemen en geen show maakten waar het alleen maar om eten zou draaien." Typerend hiervoor is de uitspraak die Bourdain deed voordat de serie in 2013 in première ging. "Ik maak sneller en gemakkelijker vrienden dan een journalist. Mensen zijn over het algemeen trots op hun eten. Als je bereid bent om te eten en drinken met mensen zonder angst en vooroordelen, dan stellen ze zich meer open dan voor iemand die wordt geleid door een verhaal."

Lees ook: Ken jij deze kant van Anthony Bourdain al? >

Volgens Zweig realiseerde Bourdain zich ook dat het niet zijn verhaal was. "Hij stelde de vragen, maar was niet de autoriteit. Hij vond dat de mensen die hij interviewde meer wisten dan hij. Als hij te veel aan het praten was in een scène, dan wilde hij dat we dat eruit editen en de andere persoon vooral aan het woord zouden laten."

Zweig hoopt daarom dat Bourdain om de juiste redenen wordt herinnerd. "Tony’s doel was om de wereld open te stellen en mensen minder angstig te maken voor het onbekende. Dat is wat hij heeft nagelaten. Hij heeft mensen een beetje meer inzicht gegeven in een andere cultuur."