Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

De fabriek in Normandië ligt al sinds dinsdag 18 uur stil. De Italiaanse groep Ferrero nam die beslissing uit voorzorg. Bij testen bleek dat er problemen waren met de kwaliteit van Nutella choco en van Kinder Bueno-chocoladerepen. 

Volgens de multinational is er niets mis met Nutella-potten of andere Ferrero-producten die al verkocht zijn. "Voorlopig is er ook geen probleem met de bevoorrading", klinkt het. Het is onbekend wanneer de problemen zijn opgelost.

Lees ook: Schrikwekkende resultaten uit onderzoek naar 25 soorten chocopasta >

Onderzoek

De tijdelijke sluiting geeft het bedrijf de tijd om te onderzoeken wat er fout loopt. Ferrero hoopt daar eind deze week zicht op te hebben. Op de vraag of het om een bacterieel probleem ging, kwam als antwoord dat het onderzoek nog aan de gang is, zo melden Franse media.

De fabriek van Villers-Ecalles is de grootste Nutella-fabriek ter wereld. De Ferrero-groep verdubbelde zijn omzet in tien jaar tijd tot meer dan tien miljard euro. In totaal telt Ferrero 22 fabrieken en het heeft meer dan 30.000 werknemers in dienst.

Nutella is overal ter wereld erg populair. Dat bleek onder meer een jaar geleden, toen klanten in Franse supermarkten bijna op de vuist gingen. Er waren toen chocopotten te koop met 70 procent korting.