In dit nieuwe seizoen van Zoals Alleen Oma Dat Kan staat er weer elke week een nieuwe oma of opa in de keuken. Deze week staat Danny in de keuken met oma Reen uit Jakarta, Java. Deze hippe oma van 78 is een ster in koken als het gaat om de Indische keuken. Ook is ze ronduit hilarisch en deelt met alle plezier haar recepten in dit nieuwe seizoen.

Rijst koken

Voor sommigen kan rijst koken nogal een uitdaging zijn. Het is niet gaar óf is tot pap gekookt. Kortom, een lastige klus. Oma Reen heeft hiervoor dé ideale oplossing en het leuke is dat het helemaal niet zo lastig is als je denkt. 

Haar geheim zit ‘m in een kopje. Dit kopje is bedoeld om je rijst en water af te meten. Hoe groot deze is maakt niet uit, zolang je de volgende verhoudingen aanhoudt. Twee kopjes rijst staan gelijk aan drie kopjes water. Met deze afmetingen kook je de rijst perfect gaar. Een superhandige en superslimme tip voor de volgende keer dat je rijst maakt. 

Nieuwsgierig naar meer tips en recepten van Oma Reen? Kijk vanaf maandag, iedere werkdag naar Zoals Alleen Oma Dat Kan om 18.00 uur op 24Kitchen.