Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Helaas, helaas, de Dudok-bakkers houden de mondjes stijf dicht. Het geheim zit 'm namelijk in het deeg en het specerijenmengsel en juist dat hebben de patissiers al heel handig voor je gekneed. ,,Het recept is al zo lang geheim, dat geven we niet prijs’’, zegt Carmen van den Bor, manager marketing en communicatie van de Dudok Groep. Dan lachend: ,,Sorry, onze appeltaart blijft een mythe.’’

En die verse taart werd gemist, weten ze bij Dudok. Het succes begon bijna dertig jaar geleden in Rotterdam, maar inmiddels smult heel Nederland van de Rotterdamse lekkernij. ,,Alle brasseries zijn dicht, maar de vraag naar taart blijft. Zo zijn we ook op het idee gekomen voor het thuispakket, want het is wel duidelijk dat we in deze tijd van thuiszitten massaal aan het bakken zijn geslagen. Logisch, want dat is hartstikke leuk, zeker met kinderen.’’

Afhalen

De DIY-box, do it yourself, Engels voor ‘doe het lekker zelf’, kun je nu voor 9,75 euro ophalen bij de Dudok Patisserie aan de Rotterdamse Westewagenstraat, die aangepast aan de RIVM-richtlijnen weer open is. ,,Het is de originele appeltaartdoos met daarin alle ingrediënten zoals de appels, het deeg naar geheim recept, het specerijenmengsel, de lekkere crumble voor bovenop en de papieren bakvorm. Een simpel stappenplan maakt het voor iedereen mogelijk om onze klassieker thuis te bakken.’’