Afgelopen zondag werd er door de regering besloten dat alle horecagelegenheden moeten sluiten tot en met 6 april. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus af te vlakken. Natuurlijk is dit een zware klap voor horeca-eigenaren, maar ook voor lokale voedselproducenten die veelal bestaan door te leveren aan deze horeca is dit rampzalig.

Support Your Locals

Om te zorgen dat deze producenten niet omvallen bedacht Miljuschka Witzenhausen samen met een groep anderen Support Your Locals. De organisatie stelt boodschappenpakketten samen, gevuld met lokaal-geproduceerde ingrediënten.

Zo kunnen de lokale producenten het hoofd boven water houden. ''Het helpt de producten, jij hebt heerlijk eten in huis en hun ambachtelijke smaak blijft staan'', schrijft Miljuschka op haar Instagramaccount. Naar eigen zeggen verdient ze 'niks op deze doos', en doet ze dit enkel om te supporten.

Wat zit erin?

Het boodschappenpakket is te verkrijgen via www.supportyourlocals.nl voor 45 euro. De doos zit vol zuivel, vlees, brood en groenten. De doos kan verzonden worden binnen de ring van Amsterdam voor 5 euro.

Momenteel richt deze organisatie zich enkel op Amsterdam. Miljuschka kondigde aan dat we de komende dagen een guideline kunnen verwachten, hoe dit concept in alle regio's gerealiseerd kan worden. Wij zijn enthousiast!