Kijk vanaf maandag 7 juni, elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Bak met Miljuschka op 24Kitchen.

Miljuschka's favoriete taartrecept

In het nieuwe programma Bak met Miljuschka, zal de 24Kitchen-chef elke aflevering twee lekkernijen maken van één deeg. Dat zijn er veertig in totaal. Voor welk van deze we recepten we haar 's nachts wakker mogen maken? ,,Oef wat moeilijk om te kiezen'', bekent Miljuschka. 

,,Het hangt er maar net af van hoe mijn pet staat. Regent het, schijnt de zon, is er bepaald fruit nu volop verkrijgbaar. Al die elementen zorgen voor mijn keuze. Maar nu op dit moment zou ik kiezen voor de Charlotte Russe met frambozen.'' Wat is daarnaast een recept wat we allemaal een keer geprobeerd moeten hebben? ,,Mijn aardbeienslof'', antwoordt Miljuschka. 

Het taartenbedrijf van haar moeder

Bakken en Miljuschka zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We vragen haar hoe haar liefde voor bakken is ontstaan. ,,Bakken is magisch. Je stopt een paar ingrediënten in een kom, schuift het in de oven en er komt iets totaal anders uit. Om dan nog maar niet te spreken over de deken die wordt gelegd qua geur in huis. En precies dat heeft mij betoverd als kind.''

De liefde voor bakken blijkt in het bloed te zitten. ,,Mijn moeder runde naast haar studie een klein taartenbedrijfje. Zo verdiende ze wat bij naast haar studie. Ik zat dan meestal op het aanrecht de beslagkommen uit te likken en te wachten totdat ze uit de oven kwamen'', vertelt Miljuschka.

Miljuschka's ultieme tips voor thuisbakkers

Om thuisbakkers op weg te helpen deelt Miljuschka haar ultieme baktips: ,,Het begint met alles klaarzetten en daarvoor moet je eerst het recept goed lezen. Dat is echt belangrijk. Want als alles klaarstaat, haal je al zoveel stress weg. Zorg dat je de oven alvast aan hebt staan. Dus voorbereiding is het halve werk daarna begint het genieten.''

Daarnaast adviseert Miljuschka om te investeren in goed keukengerei. ,,Een goede spatel, weegschaal, thermometer, garde, zeef, kom, keukenmachine, bakvorm, mengkom, deegroller, rasp.'' Dit lijkt veel, vertelt Miljuschka lachend. ,,Maar als je het eenmaal hebt, kun je altijd bakken.''

Baktrends

Welke baktrends kunnen we verwachten aankomend jaar? ,,We gaan terug naar de oorsprong'', voorspelt Miljuschka. ,,Ik denk dat we veel echte baksels gaan zien. Als ik naar de bakkers kijk die nu opstaan en eigen bakkerijen beginnen. Dus echt goed gedraaide croissants, mooie donuts met smaakvolle vullingen en graan van de molenaar om de hoek.''

Niet alle baktrends vallen bij de 24Kitchen-chef in de smaak: ,,Ik hou niet van zoet op zoet op zoet op zoet. Dus die hysterische koeken met glazuur en vulling, én, én, én. Dat is niet aan mij besteed.''

Kijk vanaf maandag 7 juni, elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Bak met Miljuschka op 24Kitchen.