1. Maak na het gourmetten direct je gourmetstel schoon. Zo voorkom je dat je huis gaat stinken. Ook gaat het schoonmaken gemakkelijker.
  2. Gebruik keukenpapier. Hiermee haal je heel erg makkelijk overtollig vuil en vet weg van de bakplaat. Ook kan je het verwarmingselement ermee afnemen.
  3. Maak een sopje met lauwwarm water en schoonmaakazijn. Gebruik dit om met een doekjes het gourmetstel verder schoon te maken.
  4. Doe de pannetjes in de vaatwasser. Dit scheelt veel tijd en schoonmaakwerk.
  5. Wees voorzichtig met de grillplaat. Op de plaat zit een antiaanbaklaag deze wil je niet beschadigen. Gebruik dus geen schuursponsjes of ovenreiniger.
  6. Gebruik ammoniak. Doe bij hardnekkige vlekken de grillplaat in een waterdichte zak met sop en ammoniak en laat dit een nachtje buiten staan. Zo laat je de plaat weken en is het morgen weer brandschoon.