Mocht je vol enthousiasme je oma willen inlichten over deze 'nieuwe tool': doe maar niet. Zo nieuw is de eierklutser namelijk niet, sterker nog, vroeger had iedereen er wel één in de la liggen. Ondertussen is de eiergarde wat in de vergetelheid geraakt, wat volgens ons ontzettend zonde is. 

De eierklutser of spiraalgarde wordt gebruikt om eieren te kloppen, sauzen te mengen en jus glad te maken. Hij werkt als volgt: de kop van deze garde heeft een set draden die zijn opgerold in een cirkelvormig, veerachtig patroon waarmee de kop op en neer kan bewegen terwijl ingrediënten worden geroerd of gemengd.

De op en neer gaande beweging mengt de ingrediënten grondig en luchtig. Deze beweging breekt de structuur van het ei creëert uiteindelijk een ontzettend luchtig mengsel. Met andere woorden: het roerei of de omelet van je dromen. Voeg daar nog wat bruiswater aan toe (je hoort het goed) en je bent klaar. 

Nog een fijne bijkomstigheid is het prijskaartje. Je koopt de eierklutser al voor €2,95.