HEMA-hotdogijs

Het was overigens niet HEMA zelf, maar ijsmaker Matthijs Bollen die de smaak ontwikkelde. Klanten kunnen sinds vorige week genieten van HEMA-hotdogijs in ijssalon Ijs van Matthijs, in Leiden. In het ijs zijn stukjes worst, brood en de befaamde saus terug te vinden verklapt de ijsmaker. Klanten reageren lovend. 

Bezoekers uit het hele land

Volgens Matthijs is het de saus die het zo lekker maakt. Zo vertelt hij in een interview met hart van Nederland: ,,Die saus maakt hem wel, want daar zitten zoete smaken in als ananas en limoen. Lekker fris. En herkenbaar, want iedereen kent die saus.” Klanten komen speciaal naar zijn ijssalon om het te proberen. ,,Ik heb klanten die speciaal naar Leiden komen om mijn ijs te proeven en ik heb nog niemand horen zeggen dat ze het vies vinden'', aldus Matthijs.

Big Mac ijs

Het is niet de eerste keer dat Matthijs een speciale ijssmaak verkocht in zijn salon. Vorig jaar ontwikkelde de ijsmaker 'Big Mac ijs'. Foto's van zijn creatie gingen in een rap tempo de wereld over. Helaas werd dit niet gewaardeerd door de fastfoodketen en moest Matthijs al zijn social media post verwijderen.