Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Het ontwerp, Tony's Chocolonely Chocolate Circus genaamd, is van de hand van het Nederlandse architectenbureau SeARCH. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over het bedrijf en de hoe chocolade gemaakt wordt. Een tropische tuin met cacaobomen is er één van de blikvangers. Het zal ook de plaats zijn waar je in de achtbaan kan stappen. 

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Klik hier voor de foto. Het nieuwe pand herbergt ook een fabriek. Die zal bestaan uit een deel waar de vloeibare chocolade gemaakt wordt en een deel voor de productie van chocoladerepen, zo schrijft architectenweb. 

Wanneer kunnen we langs?

De plannen moeten nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Zaanstad, maar volgens SeARCH zou die al positief gereageerd hebben. Bij groen licht zal een bouwvergunning afgeleverd worden. Als alles goed gaat, zou het complex over drie jaar klaar moeten zijn. Ga jij een ritje maken?

Nieuwe smaak

Oh ja! Voor als je het hebt gemist: er is weer een nieuwe smaak Tony's Chocolonely! >