1. Zuivel 

Zuivel is één van de producten die je beter links kan laten liggen als je last hebt van verkoudheid. Nieuw onderzoek toont aan dat melk de symptomen verergert. Zuivel stimuleert namelijk de slijmvorming en als bijholtes gevuld worden met slijm verhoogd dit de kans op ontstekingen.

Lees ook: Met deze tip ben je zo van je keelpijn af >

2. Gefrituurd voedsel

Ook doe je er goed aan om geen gefrituurd voedsel te eten. Naast het feit dat dit vaak vettig is, irriteren ze de keel ook. Daarbij is deze voeding moeilijk te verteren en verlaagt het je immuunsysteem en dus heeft je lichaam meer moeite om de slechte bacteriën te bestrijden.

3. Suikerdrankjes

Tenslotte, worden ook drankjes met een hoog suikergehalte afgeraden. Dat geldt dus voor frisdranken, maar ook voor vruchtendrankjes die rijk zijn aan suiker. Drankjes met prik zorgen ervoor dat je meer last hebt van opkomend maagzuur en de hoge hoeveelheid suiker in deze drankjes verlaagt ook nog eens het immuunsysteem.

Wat moet je dan wel doen?

Kies vooral voor de oude en vertrouwde behandeling: kippensoep.
Onderzoek heeft bewezen dat je echt opknapt van kippensoep. Het stofje ‘carnosine’ heeft hier veel mee te maken: het helpt je immuunsysteem om van verkoudheid en griep af te komen. Het beste resultaat krijg je als je 2 keer per dag een kom kippensoep of –bouillon drinkt als je griep hebt.