TV-kok Ramon Beuk is zelf een enorme fan van verse kruiden. Hij gebruikt deze dan ook veelvuldig in de keuken om de fijne smaak naar boven te brengen. ,,Je kunt kruiden als munt, peterselie en basilicum in flinke hoeveelheden aan je gerechten toevoegen, zonder dat ze gaan overheersen'', vertelt de chef aan het AD

Verse kruiden bewaren

Lekker veel gebruiken dus. Maar hoe kun je de overgebleven kruiden van de prullenbak redden? Beuk wijst naar de vriezer: ,,Bij invriezen blijven de smaak en genezende werking van de kruiden behouden. En als je ze goed afsluit in handige zakjes of bewaarbakjes, kun je kruiden in de vriezer minimaal een jaar goed houden.’’

Om dit te laten werken tipt de chef de kruiden niet te hakken of te snijden alvorens je ze in de vriezer deponeert. Hierdoor zou de smaak verloren kunnen gaan. Wil je de kruiden weer gebruiken? Haal ze dan uit de vriezer en stop ze, zonder te ontdooien, in je gerecht. Ontdooien kan de smaak en het uiterlijk aantasten. 

Wil je kruiden liever niet invriezen? Dan zijn er twee manieren om je kruiden langer vers te houden in de koelkast, daar schrijven we hier meer over.