In deze aflevering gaat Janny op pad om te ontdekken of we eigenlijk wel vers koken of toch liever tijd besparen met pakjes en zakjes. Koken we eigenlijk nog wel vers? Of besparen we liever door uit pakjes te koken. Ons onderzoek blijkt dat jongeren en studenten relatief vaak koken met zakjes en pakjes. Tegenwoordig zijn ook de verspakketten erg in trek. Sommige liggen in de supermarkt en andere worden zelfs aan huis bezorgd. Janny zoekt uit waarom dit zo onwijs populair is geworden.

Een verschil van dag en nacht

Samen met studenten proeft Janny een versie van pad thai. Dit koken de studenten graag omdat het snel en makkelijk is. Later bespreekt ze met smaakprofessor Peter Klosse wat de keerzijde is van zo snel en makkelijk koken. Naast pad thai is ook couscous een gerecht dat zijn intrede heeft gedaan in de Nederlandse keukens door pakjes en zakjes. Janny neemt een kijkje in de Couscousbar om te ontdekken of de variant uit de supermarkt wel zo authentiek is. Haar conclusie zie je vanavond in de nieuwe aflevering van de Smaak van Nederland.  

Nieuwsgierig naar deze aflevering? Bekijk vanavond De Smaak van Nederland om 22.00 uur op 24Kitchen