Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Om thuis te genieten van - laten we eerlijk zijn, het lekkerste gedeelte van het ijs - cookie dough, deelt de ijsfabrikant haar 'geheime recept'. Zo maak je het:

Ingrediënten:

- 130 gram bloem
- 8 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
- 180 gram bruine suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels volle room
- ½ theelepel keukenzout
- 80 gram chocolate chips (kleine stukjes chocolade)

Bereiding:

1. Warm de bloem op in de magnetron. Dit is een belangrijke stap, omdat je ziek kan worden van rauwe bloem. Doe de bloem in een hittebestendige kom en warm hem op in intervallen van 30 seconden totdat de bloem overal de temperatuur van 74 graden Celsius bereikt heeft. Roer goed tussendoor.
2. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
3. Voeg daar het vanille-extract, de room en het zout aan toe en mix goed door elkaar.
4. Voeg er vervolgende de bloem aan toe en meng hem onder het geheel.
5. En last but not least: doe de chocolate chips erbij!
Serveer en geniet of bewaar de cookie dough in een luchtdichte verpakking in de koelkast. 

Inmiddels bekeken meer dan 100.000 mensen de video met het recept. Opvallend: veel fans zijn vooral gebrand op de nieuwe sneakers die net zijn gepresenteerd. Die kleurrijke Nike-gympen met koeienprint zijn sinds in twee weken in de handel. ‘Geef me chunky dunks’.