Alacati, het prachtige, Turkse kustdorpje, is een echt culinair paradijs. Heerlijke lokale en verse visgerechten staan hier dagelijks op het menu. Lekker eten aan de betoverende kustlijn maakt dat deze plek zo geliefd is onder toeristen. Ontdek in Karsu’s Turkije al het lekkers dat dit idyllische plaatsje te bieden heeft.
Deze plekken in Alacati mag je écht niet missen

1. Vissen op de Natilus
"Stap aan boord van een vissersboot en vang misschien wel je eigen avondeten. Met lege handen naar huis gaan is hier onmogelijk. De zee zit namelijk vol met zeebrasem en bokvissen, die toevallig ook nog heerlijk smaken. Je kunt met zo'n 15 man aan boord, dus ook zeker leuk om te doen met familie of vrienden. Een absolute must als je hier op vakantie bent!"

2. Ahali
"In dit restaurant komt de vangst van de dag rechtstreeks op je bord. Ook mijn gevangen zeebrasem kreeg ik gegrild en al voorgeschoteld. Verser dan dat kan niet! Ze serveren het met verse salade en wat citroen. Meer dan dit heb je niet nodig. Een tip van mij: vraag naar een tafeltje achterin bij de zee. Dan heb je echt het beste eten met het mooiste uitzicht. Laat deze ervaring niet aan je voorbijgaan."
3. Stranden van Alacati
"Een duik nemen in de zee of lekker zonnen? Alacati heeft verschillende stranden waar je lekker even kan uitrusten. Mijn drie favorieten zijn Delikli Koy, Gunizi Beach en Kum Beach. Deze prachtige stranden aan de azuurblauwe zee wil je zeker bezoeken."

4. Straatjes van Alacati
"Als ik door de kleine, sfeervolle straatjes van de stad loop, voel ik zoveel nostalgie. Vroeger kwam ik hier vaak met m’n zusje. We kregen dan een paar lira mee en aten dan de lekkerste gevulde mosselen bij de tentjes langs de straat. Ze vullen hier de mosselen met gekruide rijst en pikante zwarte peper. Met een beetje citroensap erbij heb je een heerlijke frisse snack. Als je zo'n mosselman ziet staan, moet je het zeker proberen."

5. Fava
"Eenmaal binnen in dit restaurant, waan je je in een heuse oase. Om alle smaken te verkennen kun je mezzes bestellen. Dat is een soort Turkse tapas. Op deze manier kun je al het lekkers proberen en de hele avond blijven zitten. Let op! Je moet wel reserveren. Het is niet alleen bij de locals een favoriet, maar ook steeds meer toeristen ontdekken dit plekje."

6. Nada
“Voor een stevig Turks ontbijt moet je een bezoek brengen aan restaurant Nada. Traditionele Turkse gerechten steken ze hier in een nieuw jasje door een vega en vegan variant te serveren. De gerechten zijn zo smaakvol dat je hier vlees waarschijnlijk niet zal missen. Om echt goed te kunnen genieten van dit ontbijt, moet je echt wel 2 tot 3 uur vrijmaken. Deze unieke ervaring wil je niet aan je voorbij laten gaan."

7. Buradan
“Op ongeveer 200 meter van de Egeïsche Zee, staan de prachtige wijngaarden van Buradan. De bijzondere druiven zijn speciaal gemaakt om rosé te maken. De wijnen werden in eerste instantie gemaakt om te serveren op de stranden. Ondertussen bestellen chef-koks van over de hele wereld hun wijnen hier. Mooie bijkomstigheid: alle winst die ze maken gaat naar het opleiden van vrouwen in de wijnindustrie. Zeker de moeite waard om een glaasje te komen proeven als je in de buurt bent.”

8. Asma yapragi
“In dit restaurant eet je de lekkerste tomatenrijst. De ingrediënten komen uit eigen tuin, dus dat maakt de smaak extra lekker. Het bijzondere menu is elke dag geïnspireerd op wat er die dag geoogst kan worden. In de knusse, gezellige tuin hangt een hele gastvrije sfeer. Als je hierlangs gaat kan ik je verzekeren dat je de avond van je leven hebt. Zorg wel dat je reserveert, want dit restaurant is ook favoriet bij de locals.”
Ook interessant
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
- 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
- Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025