Pinterest heeft 459 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en dat maakt het platform één van de grootste ter wereld. Hierdoor is het in staat om voorspellingen te doen voor toekomstige trends. Eén van die voorspellingen is hot honey.

Hot honey

Volgens Pinterest Predicts is er een groei van 155% op het zoekwoord 'hot honey'. Dit maakt het één van de vijf grootste groeiers voor 2021. Met hot honey, of hete honing op z'n Nederlands, wordt overigens geen hete maar pikante honing bedoelt. Wij praten je even bij.

Hot honey is overigens precies wat de naam doet vermoeden: een pikante variant op honing. Hot honey smaakt goed bij zo'n beetje ieder gerecht: van gefrituurde kip tot geroosterde groenten, fastfood tot pizza, tofu en zelfs desserts. De bereiding ervan is daarnaast doodsimpel en kan op twee manieren.

Hot honey maken

De snelste manier vraagt om twee ingrediënten en een magnetron. Je neemt je favoriete hot sauce (zeg: sriracha, tabasco, je kunt het zo gek niet bedenken) en mengt dit met een paar eetlepels honing in een bakje. Zet het geheel kort in de magnetron en roer door. 

De andere manier is een infusie maken. Hiervoor heb je honing nodig en wat pittige pepers. Doe de honing inclusief de pepers in een steelpan. Laat zachtjes inkoken met de deksel op de pan anders verlies je vocht en wordt de hot honey te dik. Haal de pepers uit de honing (gebruik eventueel een zeef) wanneer de honing gewenste pittigheid heeft bereikt.