Het begon allemaal als grap, vertelt de Fransman aan het AD. Hij woonde een paar jaar geleden in Nederland. Op een dag besloot hij voor de grap wat foto's van eten uit de Nederlandse bedrijfskantine naar vrienden te sturen. 

,,Die lachten zich kapot en zeiden dat ik hier een Instagrampagina van moest maken.” Inmiddels woont hij weer in Frankrijk en krijgt hij elke dag zo'n 10 á 15 foto's toegestuurd.

Het geheim

Meer dan de helft van zijn volgers is Nederlands. De rest vooral expats die in Nederland wonen en zich verbazen over de lunch. ,,Ik krijg veel enthousiaste berichtjes en foto’s binnen van volgers. Zij snappen de grap en weten dat alles met een knipoog wordt geplaatst.”

Croissantje met haring

De twee grote favorieten op zijn Instagram zijn de 'discodel' - een frikandel op een boterham met discodip en het croissantje met haring en uitjes. De foto's op het Instagram-account zijn niet gestileerd, dat draagt volgens de Fransman bij aan het geheel.

Nu hij weer terug in Frankrijk woont vroeg het AD hem wat hij het meest mist aan de lunch hier. ,,De meeste opties die jullie hebben zijn wat saai, maar het broodje kroket mis ik wel.” Dat keuze kunnen we volmondig beamen.