Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Moak pancakes beschrijft de nieuwste pannenkoek als een ‘ode aan de hiphop’, geheel in de stijl van de winkels in de hoofdstad. ,,Het is natuurlijk behoorlijk gek om deze pancake op ons menu te zetten’’, zegt mede-oprichter Sammy Salimian in een persbericht. ,,Maar voor ons past het gewoon in ons concept, omdat hij die onmiskenbare oldskool hiphopsmaak heeft.’’ Wat hij precies met die smaak bedoelt, is onduidelijk.

De pannenkoek, die golddigger heet, wordt bereid met blauwe bessen, bramen, frambozen, eetbare bloemen, gekarameliseerde ananas en pistachenoten. Hij wordt opgediend met saffraan-pistache-ijs (naar ‘een geheim recept’) en overgoten met roze ruby chocolade. Het geheel wordt afgemaakt met drie blaadjes bladgoud van 22 karaat en een glas Luc Belaire Rosé-champagne.

De golddigger  is een stuk duurder dan de gemiddelde pannenkoek: 100 euro. Volgens mede-eigenaar Sten van den Bedem komt dat door het bladgoud, het bestek, de champagne en de ‘hoogwaardige producten’ die zij bij Moak gebruiken. Ook kost het wat meer tijd om deze pannenkoek op tafel te krijgen.