De opleiding

Associate Degree Culinary Professional, zoals de opleiding voluit heet, start september dit jaar aan het Mbo College Centrum, onderdeel van het ROC van Amsterdam. Ondanks het hbo-niveau staat de koksambacht centraal. Het idee is dat de student enkele dagen per week aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf, en één dag per week op school doorbrengt. Daar leer je ondernemen, nieuwe technieken ontwikkelen en alles over voedselinnovatie. Dit laatste gebeurt in een lab-achtige omgeving waar ruimte is voor experimenteren.  

Het diploma wordt overal in Europa erkend. Na het afronden van de studie kun je de verantwoordelijkheid dragen over een keukenconcept, heb je de vaardigheden een eigen horeca-onderneming te starten en kan je een verdere hbo-opleiding verkort volgen. 

Iets voor mij?

De opleiding is bedoeld voor getalenteerde koks, leidinggevende in de keuken en mbo-studenten niveau 4 die een hbo-kwalificatie ambiëren. Er staat een richtlijn van 2 jaar voor de opleiding, al is de student vrij om dit in eigen tempo te volgen.