Hoe werkt een magnetron?
Het toverwoord van deze magische doos: microgolven. Deze radiogolven brengen de vochtdeeltjes in het eten in beweging waardoor er wrijving, en dus warmte ontstaat. Dit gaat stukken sneller dan bij het gebruik van een pan of oven.
Is het ongezond?
Nieuwssite NU.nl checkt dagelijks beweringen op hun betrouwbaarheid. Zo deed het onderzoek naar twee populaire beweringen omtrent magnetrongebruik. 1. De magnetron is slecht voor de gezondheid en 2. ons voedsel wordt aantast door de magnetron. Conclusie? Beide stellingen blijken (gedeeltelijk) onjuist (het hele onderzoek lees je hier). Zo is de magnetron niet schadelijk voor de mens. Het voedsel dat opgewarmd wordt in de magnetron verliest wel voedingswaarde, maar dat gebeurt bij elke vorm van verhitting. Stomen is hierin gezondste optie, gevolgd door de magnetron.
Benieuwd naar meer do's en don't van het gebruik van de magnetron. In dit artikel praten we je helemaal bij.