Voor de laatste aflevering van Guilty Pleasures To Go is Perry de Man in zijn eigen stad Rotterdam waar hij heeft afgesproken met stylist en presentator Fred van Leer. Hij heeft een specifieke guilty pleasure en Perry gaat deze voor het eerst proeven.
Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam

Fred is dol op de patat van snackbarketen Bram Ladage. Hij eet het liefst een broodje patat en maakt dit vaak zelf. Hij neemt een wit bolletje, smeert er mayonaise op, vervolgens komt er een laag patat op en drukt het broodje aan en daarna komt er nog zout op. Fred is een echte huismus dus besluit Perry hem mee te nemen naar zijn favoriete afhaaladressen.
Thuis bij Fred
Perry heeft afgesproken bij Fred thuis. Hij ziet zijn thuis als zijn veilige plek en is hier ook heel graag. Het valt Perry op dat de keuken erg schoon is en het lijkt alsof deze net nieuw is. Ondanks Fred van lekker eten houdt kookt hij niet veel. Hij maakt eigenlijk alleen eenpansgerechten zoals wokken. De rest van het huis is heel kleurrijk en overal staat kunst en dat is een belangrijke gemene deler in het leven van zowel Perry als Fred.

Urban Espressobar
Perry heeft zin in koffie en neemt Fred mee naar de Urban Espressobar. Daar vertelt Fred over de eetgewoontes van vroeger bij zijn ouders. Ze aten vaak het welbekende Nederlandse avondmaal: aardappels met groenten en vlees. De moeder van Fred was vooral goed in het maken van patat en daar komt waarschijnlijk de liefde voor zijn guilty pleasure vandaan.

Slagerij Ooteman
Perry en Fred gaan naar Slagerij Ooteman waar ze de meest Rotterdamse hartige lekkernij uierboord verkopen, oftewel koeietiet. Hoewel Perry het heerlijk vindt, is het niks voor Fred. Het verkopen van uierboord komt van vroeger. De mensen die de luxere delen van de koe niet konden betalen moesten wel voedzaam eten. Zo kochten ze uierboord omdat het eigenlijk slachtafval was en daarom goedkoper. Er zit meer aan een dier dan alleen de luxe delen en dat is wat de slagerij in ere houdt. Ze slachten dieren maar verwerken wel zoveel mogelijk van het vlees.

West-Kruiskade
De West-Kruiskade is volgens de Perry dé plek waar alles gebeurt vanwege de vele slagerijen, supermarkten en toko’s die er te vinden zijn. Ze beginnen bij De Kade, Perry’s favoriete Surinaams-Chinees restaurant. Hij bestelt een broodje garnalen en Fred gaat voor een broodje kip. De volgende stop is bij de Antilliaanse Toko Nobo. Ze gaan voor een loempia, een Johnny cake met bakkeljauw en een pastei met kaas. Ook gaan ze lang bij My Fong Toko waar Perry nog wat lekkernijen haalt zoals hun specialiteit de pekingeend.

Bram Ladage
Het is tijd om naar Bram Ladage te gaan voor Fred’s guilty pleasure, het broodje patat. Ze mogen mee naar achteren om de snack te maken. Ze snijden de aardappels, frituren de patat en dan is het tijd om het broodje te maken. Aangezien Perry het nog nooit eerder heeft geproefd krijgt hij de eer om de eerste hap te nemen. Het broodje is geslaagd en mag met recht een guilty pleasure worden genoemd.

Ook interessant
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
- 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
- Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
- Verken Miljuschka’s 13 nostalgische hotspots in Amsterdam