De makkelijke manier om een ei te pocheren

Je hebt nodig: een kraakvers ei, plastic zakjes, een bakje met boter, een leeg bakje en een ijzerdraad. Vet het zakje in met boter, maar probeer de bovenkant schoon te houden. Leg het ingevette zakje nu in het lege bakje en breek hier het ei in. Zorg dat er nog een beetje lucht in het zakje zit.

Sluit het zakje nu af met het ijzerdraad. Leg het zakje vervolgens in het water en kook je eitje in 7 minuten klaar. Het ei is nu hard aan de buitenkant en zacht van binnen.

De traditionele manier om een ei te pocheren

  1. Breng een ruime pan water tegen de kook aan; er zijn nu kleine bubbeltjes te zien (géén grote!).
  2. Maak een draaikolk in het water, door met een lepel snelle, grote rondjes door de pan te draaien. Deze draaikolk zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft. 
  3. Breek het ei in het midden van de draaikolk.
  4. Wacht 3 tot 5 minuten: 3 minuten voor een zacht eitje, 5 minuten voor een hard eitje.
  5. Schep het ei uit het water met een schuimspaan en laat het op een stukje keukenpapier uitlekken.
  6. Klaar om op te eten! Heerlijk bij groene asperges, in een salade of op brood als egg benedict.