1. Cukrarna Mysak

“Dit is een prijswinnende patisseriewinkel, waar je een sunday met vanilleijs, karamel, slagroom en hazelnoten kan bestellen. Andere dingen die je hier geproefd wilt hebben zijn een Praagse versie van een crème anglaise, een torentje gevuld met likeur, de cannelloni van Praag, een Praagse macaron met kokos en nog veel meer.”

Een tafel vol zoet ontbijt in Praag

2. Holešovice Market

“Op deze markt zijn veel verse producten te vinden. Boeren van over het hele land verkopen hun producten hier. Ook kan je hier verschillende Tsjechische gebakjes proeven. Zoals een soort pizza gemaakt van brooddeeg met bosbessenjam en deegkruimels.”

Eten op een markt in Praag

3. Naše maso

“Hier kan je een heerlijk geroosterd broodje met knoflook en tartaar eten. De tartaar is van restaurantwaardige kwaliteit. Liever iets anders? Ze hebben hier ook een heerlijk broodje met pastrami.”

Broodjes met vleeswaren eten in Praag

4. Kantýna

“In dit prachtige gebouw zit een restaurant en een slager. Steak tartaar op zuurdesembrood is een echte aanrader. Een andere favoriet is de steak boven houtskool geroosterd, deze heeft een zijdezachte textuur.”

vlees geroosterd op houtskool

5. U Špirků

“Dit was 100 jaar geleden dé plek om te eten en nog steeds hangt er een sfeer van ambacht. Hier eet je goulash, een heel bekend gerecht in Tsjechië. Het vlees wordt lang en langzaam gestoofd. Vervolgens worden er veel kruiden aan toegevoegd. Het wordt hier geserveerd met dumplings of een kommetje van brood.”

goulash eten in praag

6. Výtopna Railway Restaurant

“In dit bijzondere restaurant beleef je echt een ervaring. Over de tafels loopt een klein treinspoor. Je kan er verschillende soorten bier en maaltijden bestellen, die vervolgens met het treintje naar je toe worden gebracht.”

Eten geserveerd op een treintje

7. Original Beer Spa

“Wil jij je letterlijk onderdompelen in de stad van het bier? Dan is deze bier-spa het perfecte ontspanmomentje. Volgens de bier-spa heeft het biergist een gunstig effect op je huid. Je kan er ook in de sauna, onder de koudwaterdouche en daarna uitrusten op een strobed.”

Baden in een bad van bier bij de bier-spa

8. U Pinkasů

“Dit restaurant bestaat al sinds 1843 en hier werd voor het eerst een pilsje uit het tapje getapt. Je kan hier traditionele Tsjechische gerechten eten in een pand dat doet denken aan een museum. Buiten in de tuin zit het vaak vol, maar er is binnen genoeg plek. Je kan hier veel, lekker en betaalbaar eten. Zoals gefrituurde eend, varkensknie, aardappelkoekjes en svíčková: langzaam gegaard vlees geserveerd met cranberry- en roomsaus.”

Traditionele Tsjechische gerechten in Praag

9. Gingerbread Museum

“Op zoek naar een leuk souvenirtje om mee naar huis te nemen? Deze taaitaaipoppetjes met chocolade en mooie kleurtjes zien er prachtig uit. Je kan er zelfs je eigen huisdier laten namaken op een taaitaaipoppetje.”

Gingerbread winkel in Praag

10. Café Savoy

“Hier kan je verschillende zoetigheden eten. De soes in de vorm van een krans met glazuur en banketbakkersroom is een aanrader. Ook de iets grotere soes met karamelglazuur en karamel-banketbakkersroom wil je geproefd hebben.”

Soes met karamel

11. Trdelník

“Een Trdelník is een soort wafel van bladerdeeg en wordt ook wel de zoete schoorsteen genoemd. Het bladerdeeg wordt op een stok gerold, gegaard boven houtskool en vervolgens door de suiker gewenteld. Dit is de traditionele vorm, maar je kan het ook vullen met chocoladesaus of softijs.”

wafel met chocolade

12. Angelato

“Het beste ijs van Praag eet je bij Angelato. In Tsjechië zijn de ijssmaken net iets anders dan wij gewend zijn. Zo hebben ze in Praag bijvoorbeeld de ijssmaken rijst en zure kers. Echt een aanrader!”

beste ijs in praag

Ben jij je route al aan het uitstippelen? Er valt nog veel meer te ontdekken in Praag. Deze en meer tips vind je hier: Praag 🇨🇿 - Dish is Europe! - Google Maps

Meer reistips? Kijk elke zaterdag om 20.30 naar Dish is Europe op 24Kitchen