Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Hass

De soort die je het vaakst tegenkomt in de supermarkt is ongetwijfeld de Hass avocado. Je kan deze vrucht herkennen aan zijn kleine vorm en harde, geribbelde schil die donkerpaars of bruin wordt als-ie rijp is.

Miniatuurvoorbeeld

Lamb Hass

De Lamb Hass-avocado is een tikkeltje groter dan zijn naamgenoot. Deze soort is vooral gekend om zijn zachte textuur en romige notensmaak.

Miniatuurvoorbeeld

Bacon

Deze avocado smaakt niet naar spek, maar de twee lekkernijen passen ongetwijfeld wel goed samen. De Bacon-soort is minder vettig dan de Hass-avocado en heeft een gladde schil met daarop kleine, gele spikkeltjes.

Miniatuurvoorbeeld

Fuerte

Na de Hass zie je vooral de Fuerte-avocado liggen in de winkelrekken. Deze zijn iets groter, zijn peervormig en hebben een diepgroene, gladde schil. Omdat het vruchtvlees een zachte textuur heeft, is de Fuerte de meest geschikte soort om guacamole mee te bereiden

Miniatuurvoorbeeld

Reed

Eentje die je gemakkelijk herkent: Reed. Deze avocado is rond, en heeft dus wat weg van een ronde courgette.

Miniatuurvoorbeeld

Slimcado

De Slimcado komt uit Florida, en wordt dus ook wel eens de Florida Avocado genoemd. Deze soort heeft een gladde, groene schil en kan zes keer zo groot worden als een normale Hass-avocado. Maar deze variant is een stuk harder, minder vettig en bevat dus ook maar een derde van de calorieën van een Hass-exemplaar. Niet zo geschikt voor guacamole, maar des te beter voor een salade.

Miniatuurvoorbeeld