Over Mounirs Marokko

In het programma Mounirs Marokko: een smakelijk avontuur neemt Mounir je mee naar het land van zijn ouders. Hierbij legt hij een route af die hij tijdens zijn jeugd jaarlijks deed op weg naar zijn familie. In die tijd was er echter geen mogelijkheid om te kijken naar de culinaire schatten en culturele rijkdom dat het prachtige Marokko te bieden heeft. Tijdens zijn reis op de motor van Tanger naar Sefrou deelt hij de voorliefde voor de Marokkaanse keuken en de bijzondere producten die daar te vinden zijn. Onderweg ontdekt hij de cultuur waarmee hij grootgebracht is en de bijbehorende gerechten.

Over de reis die Mounir tijdens dit programma heeft gemaakt zegt hij het volgende: "De plekken die ik tijdens de reis heb bezocht zijn de afgelopen jaren wel veranderd. Zo is de infrastructuur door de jaren heen verbeterd, maar is Marokko vooral een mooier land geworden dan dat het al was. Het is al een lange tijd mijn droom geweest om Marokko te herontdekken middels het eten en de mensen. Dat ik dat op de motor mocht doen heeft het een nog mooier avontuur gemaakt.’’

Inspiratie

Kan jij nou ook niet wachten tot de marathon van Mounirs Marokko: een smakelijk avontuur begint? Om alvast wat inspiratie op te doen en in de stemming te komen vind je hier twee heerlijke gerechten gemaakt door chef Mounir Toub tijdens zijn reis in Marokko.

Gebakken ei à la Mounir

Een heerlijk gerecht voor tijdens de lunch en binnen no time staat het op tafel! Klik hier voor het recept.

Miniatuurvoorbeeld

Gekarameliseerde saffraan-appels met fruitsalade

Deze smaakvolle gekarameliseerde saffraan-appels met fruitsalalde kan vandaag nog jouw toetje zijn! Met dit lekkere nagerecht met vers rood fruit kan je nooit de mist in gaan. Klik hier voor het recept.

Miniatuurvoorbeeld