Dat is de bevinding van Alyn Morice van Hull University. Morice is hoofd van de afdeling pneumologie, waar longaandoeningen en problemen aan de luchtwegen worden behandeld. Hij baseerde zijn bevindingen op onderzoek van de Hull University.

Voor het onderzoek krijgen 163 patiënten een hoestmedicatie op basis van cacao toegediend. Na 2 dagen werden de patiënten getest en de onderzoekers stelden vast dat er al zichtbare verbeteringen te zien waren, in vergelijking met deelnemers die gewone hoestsiroop kregen in dezelfde periode.

Dit komt volgens Morice, doordat de stof theobromine, die in cacao zit, de hoest beter kan verzachten en onderdrukken dan andere producten, zoals codeïne, wat nu vaak in hoestmedicatie gebruikt wordt.

Lees ook: Met deze tip ben je zo van je keelpijn af >

Zuigen op chocolade

"Dit betekent simpelweg dat het plakkeriger en stroperiger is dan standaard hoestmiddelen, dus het vormt een coating die zenuwuiteinden in de keel beschermt die de drang tot hoesten teweegbrengen", legt Morice tegenover AJC uit. "Dit verzachtende effect verklaart waarom honing en citroen en andere suikerstropen kunnen helpen, maar ik denk dat er meer aan de hand is met chocolade."

De auteurs van het onderzoek raden aan om op een stuk chocolade te zuigen om de hoest te verlichten. Dat maakt het toch iets minder erg om last te hebben van de hoest!