Vulling

Voor de basis gebruikt Jamie fijngesneden pancetta. Hier voegt hij twee soorten gehakt aan toe: rundergehakt én varkensgehakt. Als extra vulling gebruikt hij linzen. ,,Deze worden één met het vlees, je kunt de twee niet meer van elkaar onderscheiden'', vertelt Jamie in de video.

Bechamelsaus

Een beetje lasagnefanaat kent de basis van bechamelsaus: boter, bloem en melk. Jamie voegt hier gebakken prei aan toe. ,,De smaak die de prei afgeeft is niet te evenaren'', verklaptde chef. De prei pureert hij later door de saus samen met 3 soorten kaas: verse cheddar, gerookte mozzarella en parmezaan. 

Stapelen

Tijdens het maken van de lagen zorgt Jamie ervoor dat de saus niet te dik is. ,,Voeg anders wat extra water toe aan de ragout''. Voor het opbouwen van zijn lasagne gebruikt hij verse lasagnebladeren. Na het afbakken in de oven heeft hij nog één tip: laat de lasagne even afkoelen. Zo snijd je 'm in mooiere stukken.

Benieuwd geworden naar het recept? Bekijk de stap-voor-stap receptuur op Jamie's Foodtube hieronder.