Wat is Rocky Road?

Rocky Road is een mega-populaire lekkernij uit de Verenigde Staten. Het is een fudge-achtige snack gemaakt met boter en chocolade. Daar voeg je vervolgens allemaal zoetigheden zoals koekjes en marshmallows aan toe. Dit alles laat je hard worden in de koelkast en snijd je voor het serveren in repen. Deze zoete snack kun je uitdelen als traktatie of serveren bij een kopje koffie of thee.

Basis rocky road

Zoals we eerder vertelden, bestaat Rocky Road dus voornamelijk uit boter en chocolade. In het originele recept voeg je hier alleen golden syrup, digestives en marshmallows aan toe. Maar inmiddels wordt er volop gevarieerd met toppings en toevoegingen. Van Snickers tot Nutella, geen topping is te gek in een Rocky Road.

Kinderchocolade & Nutella

Op internet gaat er een nieuwe versie van deze lekkernij rond. Kinderchocolade Nutella Rocky Road is een variant die vooral in de smaak valt bij de chocolade-liefhebbers. Maar we hebben nog extra goed nieuws. Voor dit recept heb je maar 5 ingrediënten nodig. Lees snel verder voor het recept.

Recept Kinderchocolade Nutella Rocky Road

Benodigdheden:

  • 250g Kinderchocolade (50 gram voor garnering)
  • 60g mariakoekjes
  • 400g melkchocolade
  • 100g Nutella
  • 70g mini-marshmallows
  • Bakpapier
  • Bakvorm 20x20 cm

Bereidingswijze:
Smelt als eerst de melkchocolade met Nutella au-bain-marie of in de magnetron. Roer dit goed door tot alles gesmolten is. Laat dit mengsel iets afkoelen maar zorg dat het nog vloeibaar is. Breek ondertussen de biscuitjes in kleine stukjes. Roer daarna de biscuitjes, Kinderchocolade en marshmallows door het chocolade-mengsel en stort deze in een met bakpapier beklede vorm. Strijk het mengsel glad en strooi de laatste 50 gram Kinderchocolade eroverheen. Laat dan 2 uur opstijven in de koelkast. Stort daarna de Rocky Road uit de vorm en snijd in blokjes. Eet smakelijk!